Julia Karlsson

Min stora passion i livet är att få skapa och vara kreativ – det gäller allt från grafisk design till inredning och bakning. Jag är lugn, pålitlig, omtänksam och har alltid nära till skratt. I arbetslivet har jag lätt för att hitta lösningar på de utmaningar som uppstår och är bra på att jobba under press. Jag har en god känsla för detaljer och gillar att vara noggrann.

Jag har designat och gett ut en egen bok med titeln “Kakmonstrets Favoriter”. Boken är en samling av mina favoritrecept på kakor, bröd och mat som jag tagit fram själv eller ärvt från släkt och vänner. Läs mer om boken här.

Snabbfakta

1989–2004
Målilla
Uppväxt

Jag är från en liten ort i de småländska skogarna som heter Målilla. Orten är känd för att ha både värme- och kallrekordet i Sverige. En mil därifrån ligger Hultsfred där jag har spenderat många av mina somrar på härliga Hultsfredsfestivalen.

Redan som liten skit så gillade jag att baka!

2005–2008
Växjö
Gymnasieutbildning

Estetiska linjen med inriktning konst och design på VDK (Växjö konst och designskola)

Under tredje året startade jag ett UF-företag där jag designade en egen kakbok. Den sålde slut direkt och jag vann andra pris för logotype och webbsida på UF-mässan.

 

2008–2011
Sunne
KY-utbildning

Grafisk medieproduktion på Broby Grafiska

Examensarbetet "Preview 11" var nominerad i kategorin "Infomagasin" i kommunikationstävlingen Svenska Publishing-Priset 2011.

2011–2012
Vimmerby
MediaPartner

Grafisk formgivare

"Julia har ett väldigt starkt formspråk och har bidragit till en mängd lyckade projekt hos oss!"

2012–2014
Målilla
Mediakompaniet

Grafisk formgivare och maskinoperatör för digitalpress

Utöver mina vanliga arbetsuppgifter så formgav jag en tidning och tillhörande annonser varje månad, som Mediakompaniet ger ut. "NyaTidningen" är en gratistidning full med positiva och lokala artiklar från Hultsfreds kommun. Den delas ut 10 nummer/år till alla hushåll och företag.

2014
This is Hultsfred

Grafisk formgivare och styrelseledamot

När Hultsfredsfestivalen flyttade till Stockholm så bestämde sig många lokala eldsjälar för att gå ihop och starta en egen festival som skulle hållas i den historiska stadsparken i Hultsfred. Festivalen fick namnet "This is Hultsfred" och jag designade logotyp, grafisk profil, tryckmaterial och webbsida.

2014
Karlstad
Startade eget företag

Jag startade mitt egna företag och flyttade till Karlstad. Sedan 2014 har jag jobbat både via mitt företag med egna kunder och som konsult samt haft anställningar på reklambyråer.

2015–2016
Karlstad
Bulldozer kommunikationsbyrå

Formgivare

Exempel på kunder jag jobbade med: Brämhults, Uddeholm, Bergqvist skor, Löfbergs Lila, Karlstad Kommun m.m.

2017
Karlstad
Advant

Formgivare

Exempel på kunder jag jobbade med: MSB (Myndighet för samhällsskydd och beredskap), Hammarö Kommun, Karlstad Kommun, Örebro Kommun, Moelven Wood m.m.

Fortsatt samarbete med Advant som konsult efter anställningen.

2018
Karlstad
Ger ut egna boken "Kakmonstrets favoriter"

Jag ville göra en uppdaterad version av kakboken som jag gjorde 10 år tidigare på gymnasiet. Så med snyggare design, finare fotografier och några extra recept så gav jag ut denna version hösten 2018!

Boken har ett tema där recepten är ärvda från olika generationer i släkten, så det finns t.ex recept på goda kaffekakor från farmor och smarriga vaniljhorn från mormor! 

En rolig grej som hände när jag ställde ut på Värmlands bokfestival var att stjärnkocken Leif Mannerström och hans fru köpte min bok och berömde mina kakor som jag bjöd på.

 

2020
Oskarshamn
MX Kommunikation

Grafisk designer

Samarbete med det då nystartade MX Kommunikation, där jag jobbar med att designa bl.a. logotyper, grafiska profiler och webbsidor.

Nuläge
Oskarshamn
Aktuellt

Jag bor just nu i Oskarshamn och fortsätter utveckla mitt företag och hjälper mina kunder att få ett proffsigt varumärke med snygga, användarvänliga produkter både i tryck och digitalt.

Utöver det så fortsätter jag jobba som kontinuerlig konsult för bl.a Advant, MX Kommunikation och Nobox.

Hör gärna av dig till mig så kanske vi kan göra nästa roliga projekt ihop!